Volledig scherm
Sam Hoondert achter de barbecue met kip. © Peter Nicolai

Kippenvleugels en hipsterfood op vierde editie Culitruck in Hulst

HULST - Als het Oranjebolwerk in Hulst zaterdag drukker wordt, maken de wolkenvelden plaats voor de zon. Bezoekers proosten volop op de vierde editie van het tweedaagse foodtruckfestival Culitruck.

Sam Hoondert staat achter twee knotsen van barbecues. Hij bedient de keramische Yakiniku's tegelijkertijd, als een soort drummer. De chef van Raw Catering uit Goes serveert kleverige, malse kippenvleugels, die gretig aftrek vinden bij het publiek. De cateraar staat voor de eerste keer op het Hulster foodtruckfestival. ,,Ja, het is al heel druk geweest", vertelt hij zaterdag tussen het flippen van de kippen door. Compagnon Wouter Haarsma maakt intussen pokébowls, rasecht hipsterfood. Met rijst, zalm, sierlijke slierten wortel en wakamé (zeewier). ,,Echt heel gezond", zegt Sam. ,,Toch veel beter dan friet en frikandel wat je normaal veel op festivals ziet. Een pokébowl kost minder tijd om te maken, is lekkerder en gezonder.” De hapjes worden geserveerd in biologisch afbreekbare bakjes. ,,Dus nog goed voor het milieu ook.”

Aanbod

Smulpapen hebben zaterdag verder de keuze uit een zak biologische friet, een wagyuburger van de smoker, oesters van het Goese restaurant Kale & de Bril en diverse ijsjes. Ten opzichte van de vorige drie edities viel het aanbod wel ietwat tegen, vonden veel bezoekers. ,,Helaas geen verse vis, Mexicaans of Aziatisch dit jaar", zegt een al enigszins rood aangelopen bezoeker die alle edities aanwezig was. Hij neemt net een hap uit een broodje buikspek. ,,Maar deze is wel heel erg lekker. En het bier smaakt gelukkig altijd goed.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement