Volledig scherm
Koninklijke onderscheiding voor Ansy Dobbeleir-Vervaeck uit Sluiskil. © Camile Schelstraete

Kerstviering De Zonnebloem extra feestelijk door lintje

TERNEUZEN – Tijdens de kerstviering van stichting De Zonnebloem in Terneuzen werd vrijwilliger Ansy Dobbeleir-Vervaeck zaterdag zélf in het zonnetje gezet.

Dobbeleir-Vervaeck komt uit Sluiskil en zet zich sinds 1986 in voor stichting De Zonnebloem. Ze vervulde in de afgelopen jaren verschillende functies, van deelnemers aan de vakantieweken begeleiden tot coördinator van de evenementencommissie. Ze is daarnaast bestuurslid van bridgeclub Lady Churchill en medeorganisator van kaartevenementen. Ook zingt Dobbeleir-Vervaeck bij twee koren.

  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.