Volledig scherm
Grote drukte op de kerstmarkt in Axel, archieffoto. © Peter Nicolai

Kerstmarktenseizoen opent met een klapper in Axel

AXEL - Gewoonlijk kun je in het centrum van Axel een kanon afschieten zonder iemand te raken, maar donderdag vanaf vijf uur 's middags moet je dat niet proberen. Je kunt er dan over de hoofden lopen met de kerstmarkt.

Meer dan honderd kramen zullen de straten van hartje Axel vullen en op vier feestlocaties is live muziek, met de Kaaiwal als verrassende nieuwkomer. De Schaap & Falkenstein Optiek heropent op het achterafpleintje en tovert de Kaaiwal gelijk om tot Le Petit Monmartre. Zo sfeervol als in de Parijse kunstenaarswijk moet het er worden, met musicalzangeres Sanne Pronk, finaliste van tv-show Holland's Got Talent, als één van de trekkers.

Op de Markt ontrolt zich tot half één 's nachts in een grote feesttent een mega après ski party en op het Museumplein treedt van alles op, van een kerstman met kerstelfjes tot gospelkoor G-Roots. Aan een goed doel is ook gedacht. In de Passage geeft dj Martin in een glazen huis een Serious Request-show voor de Dierenbescherming.

Nog meer

Nog zoveel meer kerstmarkten zijn er in Zeeuws-Vlaanderen. Ook donderdag is er één in dorpshuis 't Meulengat in Sluiskil, met vanaf 16.00 uur knutselen voor kinderen en om 17.45 uur de officiële opening met gratis glühwein, chocomelk, erwtensoep en kerstbrood.

Carnavalsclubs De Sjokkedèze en De Kloddezakken houden vrijdag vanaf 16.00 uur een kerstmarkt bij super Verbiest in Koewacht. In Markt 4 in de Sasse Cuyperskerk is vrijdag en zaterdag een kunstfair. Hulst pakt zaterdag van 14.00 tot 21.00 uur groots uit met een kerstmarkt aan de Bierkaai, met straattheater, live muziek, ritjes op ezel Camino en een lampionoptocht.