Volledig scherm
© Thinkstock

Kerstmarkt aan Hulster Bierkaai met ritjes op ezeltje Camino

HULST - Ezeltje Camino is beroemd. Het dier, bekend van EO-televisieprogramma Typisch: Het Land van Hulst, is één van de publiekstrekkers op de kerstmarkt die zaterdag aan de Bierkaai in Hulst wordt gehouden.

Op de rug van het ezeltje kunnen ritjes worden gemaakt, van 14.00 tot 18.00 uur. Daarnaast is er tussen 14.00 en 21.00 uur nog veel meer te zien en doen. Er is straattheater, er zijn alpaca's, er staan kraampjes en er klinkt muziek van verschillende groepen. In de basiliek wordt tegelijkertijd Christmasfever gehouden. Om 14.00 uur is er een viering en vanaf 15.00 uur klinkt er kerstmuziek van organist Marcel Mangnus, het dameskoor, jeugdkoor de Wal-Noten, De Troubadours en Devotion. 

Amnesty International haakt op een andere manier aan bij de kerstgedachte. De organisatie vraagt zaterdag met een schrijfactie aandacht voor de Dag van de Mensenrechten. Bij Captains Coffee kunnen er vanaf 14.00 uur brieven of kaartjes worden geschreven naar autoriteiten, om aandacht te vragen voor de vrijheid van negen jongeren die onterecht gevangen zitten.