De Rooms-Katholieke kerk in Koewacht, op de foto nog met kerkhaan.
Volledig scherm
De Rooms-Katholieke kerk in Koewacht, op de foto nog met kerkhaan. © Willem Staat

Kerkhaanactie Koewacht slaat aan, al is er nog een lange weg te gaan

KOEWACHT - Koewacht sluit de dorpskerk weer in de armen. Een inzamelingsactie om de kerkhaan op de toren terug te krijgen heeft al zo'n negenduizend euro opgeleverd.

Een mooi bedrag, vindt George van der Sijpt van Stichting Kerkbelang Koewacht, maar ‘we hebben nog een lange weg te gaan'. Al met al is zo'n 25.000 euro nodig om de door houtrot aangetaste torenspits van de Heilige Philippus- en Jacobuskerk te herstellen, waarna de kerkhaan erop terug kan.

Van der Sijpt denkt dat het wel een jaar duurt, voordat het volledige bedrag bij elkaar is. ,,Van particulieren hebben we bijna vierduizend euro ontvangen en van een sponsor vijfduizend euro. We hopen de komende tijd meer sponsoren warm te maken.”

Stichting Kerkbelang Koewacht heeft ook nog meer te doen. De verlichting in de kerk bleek aan vernieuwing toe na een paar keer kortsluiting. Verouderde lampen worden momenteel vervangen door ledverlichting. Vrijwilligers doen dat met Cor de Ruiter van Jaco Techniek uit Koewacht. Van der Sijpt: ,,Wij hoeven gelukkig alleen de materiaalkosten te betalen.”