Volledig scherm
De huidige staat van 't Jagershuis © Boaz Timmermans

Kastelein afgebrand 't Jagershuis krijgt de keus: snel slopen of herbouwen

HENGSTDIJK - De eigenaar van de in oktober door brand zwaar beschadigde bistro 't Jagershuis in Hengstdijk krijgt van de gemeente Hulst de keus: snel de boel slopen of juist weer heropenen.

Vrijdagochtend 20 oktober woedde er een felle uitslaande brand op de eerste verdieping van 't Jagershuis aan de Hengstdijkse Kerkstraat. Er was alleen materiële schade. Sinds de brand is 't Jagershuis gesloten en in het dorp balen ze van het aanzicht van een uitgebrand pand op zo'n prominente plaats in het dorp. 

Risico

Volgens Micaëla Boone, woordvoerster van de gemeente Hulst, zijn ze binnen het stadhuis ook niet blij met de situatie. ,,Er is meermaals contact geweest met de eigenaar en hem is aangezegd over te gaan tot sloop óf herbouw.” In afwachting van actie door de eigenaar heeft de gemeente de stoep afgezet om zo enig risico voor passerende wandelaars te voorkomen. 

‘t Jagershuis heropende in mei 2017, nadat het een tijdje leegstond. Hengstdijk vreesde dat het zonder café zou komen te zitten, maar die angst bleek ongegrond. Nu is het weer afwachten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement