Volledig scherm
© RGB Stock

Kamermuziek Festival krijgt Cultuurprijs

De Stichting Scaldis Kamermuziek Festival heeft de Cultuurprijs van de Lions Oost Zeeuwsch Vlaanderen ontvangen. De prijs, een bedrag van 2.500 euro, is gisteravond in Porgy en Bess uitgereikt aan de vader van Mathieu van Bellen. Van Bellen, voorzitter en initiatiefnemer van het festival, kon er zelf niet bij zijn.

De jury prees het festival om het hoge niveau en de – succesvolle – activiteiten om de jeugd te betrekken bij klassieke muziek. Ook het feit dat Mathieu van Bellen, zelf een internationaal bekend violist, hiervoor zijn geboortestreek heeft uitgekozen heeft aan de beslissing van de jury bijgedragen.

Verwachting overtroffen

Het aantal voordrachten voor de Cultuurprijs heeft de verwachting van de Lions overtroffen. Veel mensen voelen zich kennelijk betrokken bij en nemen deel aan vele culturele uitingen in onze streek. Voordrachten kwamen er uit de hoek van toneel, cultureel erfgoed en muziek.

Het Scaldis Kamermuziek Festival organiseert in mei 2016 verschillende concerten in Oost-Zeeuws-Vlaanderen. Deze concerten worden verzorgd door muzikanten van het Festival en leerlingen van het Rotterdams Conservatorium. Ook worden veel schoolconcerten als onderdeel van het Festival georganiseerd.

In 2016 zal er weer een Cultuurprijs door de Lions Oost Zeeuwsch Vlaanderen worden uitgereikt.