Volledig scherm
Op de kaart speelt de grens tussen Nederland en België geen rol. © Stichting Beleef Zeeuws-Vlaanderen

Kaart van Zwinregio kent geen grenzen

NIEUWVLIET - Vakantievierders in West-Zeeuws-Vlaanderen krijgen vanaf dit jaar een folder met een toeristische kaart van de Zwinregio cadeau. Daarop worden horecagelegenheden, overnachtingsmogelijkheden, attracties en bezienswaardigheden aangeduid. 

Verder staan er gedetailleerde kaartjes in van Sluis, Breskens, Oostburg, Damme, Knokke en Heist, vier grensoverschrijdende themafietsroutes en informatie over het openbaar vervoer. De kaart omvat ongeveer het gebied binnen de rechthoek IJzendijke-Kaprijke-Maldegem-Brugge-Zeebrugge.

De brochure is een initiatief van de Stichting Beleef Zeeuws-Vlaanderen. ,,De grens is op de kaart maar moeilijk te zien”, verklaart stichtingcoördinator Ilse de Smit. ,,En dat is ook de bedoeling. We willen de Zwinregio als één gebied in de kijker zetten.” De gemeenten Knokke-Heist, Damme en Sint-Laureins leveren een financiële bijdrage, net als de provincie Oost-Vlaanderen. Er zijn meer dan 150.000 exemplaren gedrukt. De kaarten zijn ook voor inwoners van de streek gratis verkrijgbaar bij toeristische bedrijven en de VVV’s in de Zwinregio.