De overvaller is een blanke man met een grote neus. Hij droeg een opvallende pet.
Volledig scherm
De overvaller is een blanke man met een grote neus. Hij droeg een opvallende pet. © Videostill

Jumbo-medewerkster is overvaller te snel af; politie zoekt blanke man met grote neus

BRESKENS - Een medewerkster (22) van de Jumbo supermarkt aan de Burgemeester van Zuijenstraat in Breskens reageerde zo snel, dat de overvaller zonder buit achterbleef. De politie is op zoek naar de man.

Het bliksembezoek van de overvaller gebeurde op zondagochtend 26 januari 2020. De winkel was op dat moment nog niet open. De 22-jarige medewerkster was net klaar met het bijvullen van de geldautomaat, toen ze plots geritsel hoorde. Plots stond er een blanke man achter haar, met een pet en opvallend grote neus. 

Snelle reactie

Die ochtend eist haar belager direct geld, waar de medewerkster heel snel op reageert. Terwijl de man haar probeert vast te pakken, rukt ze zich los en vlucht de winkel in. De overvaller blijft enkele seconden verloren staan, maar kiest dan eieren voor zijn geld en gaat ervandoor. 

Fietser zonder licht

De politie heeft inmiddels enkele tips binnengekregen. Een buurtbewoner heeft die ochtend rond 7.05 uur een fietser zonder verlicht zien rijden op de Ringbaan in Breskens, in de richting van de Jumbo. Mogelijk was dit de overvaller. 

Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht toonde dinsdagavond beelden van de man die de Jumbo probeerde te overvallen.