Volledig scherm
Ingrid en Charles Heiszler met festivalbandjes en Filipijnse vlag. Camping Perkpolder is vanaf 14 september het decor van het festival.

Jubileumeditie festival Doe Iets
voor kleuterschool in krottenwijk Manilla

PERKPOLDER - Diverse artiesten en bands spelen op 14, 15 en 16 september op de jubileumeditie van festival Doe Iets op Camping Perkpolder. De opbrengst gaat zoals altijd naar projecten op de Filipijnen. 

Alle acts komen gratis op het festival spelen. De vrijdag wordt geopend door Vonk en afgesloten door Marley Gras. ,,Hits van Bob Marley, maar dan in een funky, bluesy stijl. En met een rapper", zegt organisator Charles Heiszler. Hij tipt voor zaterdag Erik Vaarzon (,,de beste jazzflamengogitarist van Europa"), JP & The Seeger Session Band, Maarten Peeters en Symphonica Movie. Zondag staan onder andere de Mc Chicks op het podium. De Supersessieband sluit de laatste dag af. ,,Een wrap-up van heel het weekend. Veel artiesten die blijven slapen en er zondag nog zijn, doen mee."

Manilla

Quote

Onze projecten moeten een structure­le bijdrage leveren en de mensen moeten er zelf ook voor werken

Charles Heiszler

Festival Doe Iets staat om het jaar op het programma. In tien jaar tijd wordt dit de vijfde editie. Het is ooit in het leven geroepen om projecten van missionaris Kees Swinkels, de oom van Ingrid Heiszler, op de Filipijnen te steunen. Met ingezameld geld zijn onder meer een atelier en bakkerij in Manilla en twee muziekscholen gebouwd.

,,Nu willen we een kleuterschool in een krottenwijk laten bouwen", zegt Ingrid. ,,Kinderen die daar leven, werken op een vuilnisbelt. Ze kunnen al naar een basisschool, die is gebouwd door stichting Kalinga. Nu komt er een kleuterschool bij." Want zomaar geld naar Azië sturen, doet stichting Doe Iets niet. Charles: ,,Dat werkt alleen op de korte termijn. Onze projecten moeten een structurele bijdrage leveren en de mensen moeten er zelf ook voor werken."

Het hele programma is te vinden op 
festivaldoeiets.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement