Volledig scherm
Jongerengroep Axel helpt arme kinderen in Mumbai. © Thinkstock

Jongeren Axel zetten benefiet
op voor Indiase kinderen

AXEL - Met een loterij, zang, gitaarmuziek, ballet en wat zich allemaal nog meldt wil de Jongerengroep Axel van de Elisabeth Parochie op een benefietavond geld bijeen brengen voor het goede doel.

Sinds 2014 organiseren Kimberley van den Luijtgaarden en Angelique Berger een benefietavond voor de Vastenactie. Vrijdag 23 maart brengen ze in de kerk van Zuiddorpe een divers aanbod.

,,Een programma hebben we nog niet'', vertelt Kimberley. ,,We reiken op de avond zelf wel een boekje uit met wat er die avond allemaal is, maar in de praktijk hebben we geleerd dat er vaak nog last minute mensen bij komen.''

Mensen linken het evenement vaak aan de kerk, maar dat wil de organisatie niet per se naar voren laten komen op de avond. "Het gaat ons meer om het goede doel", vertelt Kimberley. Dit jaar gaat het geld van de benefiet in Zuiddorpe naar de Stichting Medisch Werk Mumbai, die zich bezighoudt met kansloze kinderen in de Indiase stad en er medische opleidingen en opvang verzorgt. 

Flyers

Samen met de jongeren van de werkgroep zetten Kimberley en Angelique de avond op poten. De jongeren zorgen voor de flyers en proberen artiesten voor een optreden te porren en de twee volwassen begeleiders gaan winkels en bedrijven langs om prijzen voor de loterij te sponsoren.

De loterij is een grote trekker voor de avond, heeft Kimberley ervaren. Vorig jaar waren bijna alle loten uitverkocht.

Vrijdag 23 maart, H. Maria Hemelvaart kerk Zuiddorpe, inloop vanaf 18.30, aanvang 19.00 uur. De toegang is gratis maar een bijdrage is meer dan welkom.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement