Volledig scherm
© Thinkstock

Jongen (17) bekent 15 inbraken in Hulst en Clinge

UPDATECLINGE - Een 17-jarige jongen uit de gemeente Hulst is dinsdagochtend aangehouden. Hij wordt verdacht van 21 diefstallen en woninginbraken in Clinge en omgeving. Hij heeft er inmiddels vijftien bekend.

Sinds april werden in Clinge veelvuldig spullen weggenomen van het Sterreterrein van Tragel Zorg. Ook werd er ingebroken in woningen en bedrijfspanden in de omgeving. De politie meldt dat de jongen op 5 juli ook al werd aangehouden voor diefstallen en een inbraak. 

Die bekende hij en hij kreeg een dagvaarding. Uit verder politie-onderzoek bleek dat nog veel meer gelijkaardige diefstallen en inbraken aan de jongen zijn toe te schrijven. Hij is daarom dinsdag aangehouden en uitgebreid verhoord. Vijftien gevallen heeft hij inmiddels bekend, de politie vermoedt dat hij nog zeven keer meer heeft toegeslagen.

Leden van de dorpsraad van Clinge zijn er niet over te spreken dat ze niet in een eerder stadium door de politie op de hoogte zijn gebracht van de reeks diefstallen en inbraken. 

,,Want als dat wel gebeurd zou zijn, hadden wij onze bewoners erop kunnen wijzen dat ze goed op hun spullen moeten letten en de boel goed op slot moeten doen", zegt Piet van der Huls namens de dorpsraad. ,,Het is toch ook de taak van de politie waarschuwingen uit te doen gaan."

Volgens een politiewoordvoerster gaat er bij een inbraakgolf een waarschuwingsbericht de deur uit, maar in dit geval is dat niet gebeurd. ,,Het betreft hier een bijzondere situatie, waarbij we ernstig rekening moesten houden met de privacy van de verdachte." 

Van der Huls is het hier niet mee eens. ,,Het maakt niet uit wie een verdachte is of waar hij woont. De politie moet consequent zijn, wij waren hier als dorp graag van op de hoogte gebracht. Dit geval komt ook zeker te sprake tijdens ons volgende overleg."