Volledig scherm
Alle 244 kinderen van basisschool Inghelosenberghe waren aanwezig bij de start.

Jonge 'Ratjes' vieren start bouw nieuwe school Sint Jansteen

VideoSINT JANSTEEN Niet minder dan zeventien jaar hebben ze er in Sint Jansteen op moeten wachten: een nieuwe basisschool. Woensdagochtend werd dan eindelijk het startsein van de nieuwbouw van school Inghelosenberghe gegeven.

de Hulster wethouders Frank van Driessche en Adri Totté, Rianne Vons (namens de kinderopvang) en Stan van Alphen namens Inghelosenberghe onthulden het bouwbord. Alle leerlingen, 244 'Steense ratjes', lieten onder veel bekijks ballonnen op. 

De nieuwe brede school, met voor- en naschoolse opvang en een bibliotheekvoorziening komt aan de rustige Badhuisweg bij de voetbalvelden en vervangt het oude gebouw aan de drukke Wilhelminastraat. De bouw van de school duurt ongeveer een jaar. De sloop van de huidige gymzaal, de aanleg van de nieuwe parking en het herinrichten van wegen staan gepland in het eerste kwartaal van 2018. Naar verwachting kunnen de kinderen na de meivakantie volgend jaar terecht in hun nieuwe school. Dat vinden ze héél spannend, maar leuker vonden ze het dat ze woensdagóchtend al een ijsje kregen.