Volledig scherm
© Thinkstock

Jonge enquêteurs langs de deur in Aardenburg

AARDENBURG - Acht derdejaars scholieren van het Zwin College in Oostburg trokken zaterdag in Aardenburg langs de deuren voor het afnemen van een leefbaarheidsenquête.

De Stadsraad van Aardenburg had hulp van de scholieren ingeroepen, waarbij het mes aan twee kanten sneed. Assistentie voor de Stadsraad en de scholieren kregen punten in het kader van hun maatschappelijke stage. Het gebrek aan seniorenwoningen in het dorp kwam regelmatig aan bod. Niet alleen de ondervraagden werden door de enquête aan het denken gezet, ook de enqueteurs zelf.

De 15 jarige Joey Corthals van het VMBO uit Eede stond even met de mond vol tanden toen hij zelf de vragen probeerde te beantwoorden. Een van de leerlingen kreeg de vraag of en waarom hij zelf in Aardenburg zou willen blijven wonen als hij de schooltijd achter de rug heeft.

De komende twee weken gaat dezelfde groep een ander deel van Aardenburg afwerken en ze kunnen daarbij hun ervaringen van afgelopen zaterdag dan goed gebruiken. Het analyseren van de antwoorden wordt gedaan door de Hogeschool Zeeland. De uiteindelijke presentatie vindt plaats op de jaarvergadering van de Stadsraad en die is op 6 maart van het komende jaar.