Volledig scherm
Jenny de Wolf-de Smet in het ziekenhuis. rechts de dieselsporen op kruising Van Kinsbergenlaan/Katspolderlaan © Marjolijn de Wolf

Jenny (78) breekt heup en rib na val over dieselspoor op kruising Terneuzen: ‘Het is verschrikkelijk’

TERNEUZEN - De Terneuzense Jenny de Wolf-de Smet (78) ging woensdagmiddag even om een boodschap bij de supermarkt. Op een kruising gleed ze met haar fiets uit over gelekte diesel en brak meerdere botten. ,,Het is verschrikkelijk. Ik wil weten wie dit heeft veroorzaakt”, zegt haar dochter.

Het leek wel een schaatsbaan, de bocht van de Katspolderlaan naar de Van Kinsbergenlaan in Terneuzen. Brede stroken diesel zorgden voor meerdere valpartijen. Argeloze scooters, voetgangers en fietsers gingen tegen de vlakte. Meestal met een paar schaafwonden als gevolg, maar voor de 78-jarige Jenny liep het slechter af.

Ze viel met haar fiets, raakte met haar hoofd de stoep en brak een heup en rib. Haar handen, armen en benen raakten flink beschadigd. De vrouw kon niet meer opstaan en bloedde uit een hoofdwond. Enkele omstanders belden 112 en bleven bij haar tot de ambulance kwam. “Ze bleef het been van een man die bij haar stond maar vasthouden. Gewoon van de pijn, omdat ze niet recht kon komen”, zegt haar dochter Marjolijn. De vrouw werd per ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht en ligt daar nu nog, met een pin in haar heup. 

Zoektocht naar grote wagen

Quote

Opvallend is dat de diesel vooral in de bochten lag, alsof het juist daar eruit gutste.

Marjolijn de Wolf

“Het is verschrikkelijk, zo sneu vind ik het voor haar", zegt Marjolijn. “Ze heeft zoveel pijn, en moeite met ademen door haar gebroken rib. Ze is taai, maar het revalideren gaat lang duren, zo erg...” 

Ze wil weten wie de brandstof heeft gelekt. De gemeente Terneuzen gaat uit van een grotere wagen, zoals een vrachtwagen. Meerdere getuigen in de buurt zeggen dat ze een tractor met aanhangwagen vol zand op en af door de straat zagen rijden. “Opvallend is dat de diesel vooral in de bochten lag, alsof het juist daar eruit gutste.”

Volgens de politie vielen vielen er meerdere mensen: (zover bekend) twee scooterrijders, enkele voetgangers en twee fietsers. Ook auto's slipten weg. De diesel lag verder ook op de kruising van de Noteneeweg met de Katspolderlaan en bij de rotonde van de Rooseveltlaan. 

Een aantal slachtoffers, waaronder Jenny, wil de gemeente Terneuzen aansprakelijk stellen voor de valpartijen. “Er is veel stuk", zegt Marjolijn. “Haar bril is kapot, haar fiets beschadigd en ze ligt alle dagen in het ziekenhuis. Ik ben gewoon heel benieuwd wie dit heeft veroorzaakt.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement