Volledig scherm
Zoey was, uitgerekend op haar verjaardag, nogal grieperig. © Peter Nicolai

Jarige Zoey vraagt geen cadeautjes, maar geld voor zieke kinderen

HENGSTDIJK - Als kind je derde verjaardag vieren en dan geen cadeautjes vragen maar centjes voor het goede doel. Dat is zeker niet kind-eigen. Zoey Robben uit Nieuw-Namen deed het woensdag wel. Ze vroeg geld voor de Stichting Jayden, dat inzamelt voor onderzoek naar neuroblastoom - een vorm van kinderkanker. 

Samen met twintig speelkameraadjes van kindercentrum De Kleine Deugniet uit Hulst vierde Zoey haar verjaardag bij centrum De Vogel in Hengstdijk. Lekker spelen, ravotten en een frietjes eten. Alhoewel: de grieperige Zoey zocht meer haar toevlucht bij mama Mandy dan in het overdekte speelparadijs. 

Bewustwording

De Kleine Deugniet wil kinderen behalve opvang ook wat bewustwording meegeven, vertelt leidster Debbie Smulders. ,,Dit jaar houden we acties voor de Stichting Jayden. Een verhaaltje over een ziek kind was zo pakkend voor de ouders van Zoey dat ze na overleg met hun dochter haar verjaardag op deze wijze wilden invullen." 

Op het eind van het verjaardagsfeestje werd de opbrengst van het feestje, 150 euro, overhandigd aan Angelique de Block van stichting Jayden. Van haar kreeg Zoey als dank toch nog een echt cadeautje: een armbandje.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement