Volledig scherm
© Angeliek de Jonge

Inwoners van het Belgische Lillo vragen avondklok voor Pokémon-jagers

LILLO - Inwoners van het Belgische polderdorpje Lillo, net over de grens bij Ossendrecht, pleiten voor een avondklok voor Pokémon-jagers. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

Zeldzaam
Sinds enkele weken wordt Lillo-Fort dagelijks belegerd door zowat 2.000 Pokémon-fans, omdat er veel zeldzame Pokémon zitten. De jacht duurt tot diep in de nacht en vaak gaat het er heel luidruchtig aan toe.

De 34 bewoners vragen het Antwerpse stadsbestuur om het Pokémon jagen vanaf middernacht te verbieden. Zij zijn de overlast door achtergelaten vuiligheid, zoals flessen, peuken en zelfs uitwerpselen meer dan beu.

De inwoners gunnen de drie plaatselijke cafés de inkomsten van de Pokémon-jagers maar noemt middernacht, het sluitingsuur van de cafés, een mooie tijd om de jacht te stoppen.

Maatregelen
Volgens Tom Peeters, woordvoerder van de stad Antwerpen, nam het bestuur al maatregelen. “In plaats van twee keer per week, worden de vuilbakken in Lillo nu dagelijks geleegd. We gaan ervan uit dat de Pokémon-jacht tegen september, als de scholen weer beginnen, zal afnemen."

Peters vervolgt, "Een avondklok instellen kan alleen in zeer extreme omstandigheden en kan alleen ingesteld worden door de burgemeester. Dat is nog niet aan de orde.”

Kijkduin
Ook in Kijkduin is de belangstelling voor Pokémon groot. Zo is er op het Deltaplein in Kijkduin een Pokémonpaal geplaatst. Op het bord prijkt Pikachu. 'Welkom in Kijkduin. Pokémon hoofdstad van Nederland' staat eronder.