Volledig scherm
© Rijnhout Media

Inwoner Aardenburg krijgt na 30 jaar straf voor seks met dochter

DEN BOSCH - Een 72-jarige man uit Aardenburg zal dik dertig jaar nadat hij ontucht pleegde met z’n dochter alsnog de cel in moeten. Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde hem woensdag, net als de rechtbank in Middelburg vorig jaar, tot 28 maanden cel.

De man had van 1982 tot en met 30 juni 1988 ontucht met z’n jongste dochter. Ook met zijn oudste dochter zou hij ontucht hebben gepleegd. Dat gebeurde nog voor die periode, toen ze 5 jaar oud was, zo zei de vrouw in haar aangifte. Doordat dat nog langer was geleden is die zaak echter verjaard.

In eerste instantie had de man ontkend, gezegd dat zijn handen bij het douchen van zijn dochters misschien weleens op de verkeerde plaatsen hadden gezeten. Later in een verhoor heeft hij echter gezegd dat hij zijn handen niet kon thuishouden op seksueel gebied. Door die bekentenis en de verklaring van de oudste dochter, vond de rechtbank dat er voldoende bewijs lag voor een veroordeling.

Het hof rekende de man zwaar aan dat hij geen verantwoording nam voor zijn daden. Daarom moet hij, meer dan dertig jaar na het strafbare feit, gewoon de gevangenis aan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement