De stadsraad van Aardenburg wil op de informatiemarkt ook laten zien dat er van alles gebeurt op cultureel gebied, zoals het Kunstenfestival dat vorig jaar veel bezoekers trok.
Volledig scherm
De stadsraad van Aardenburg wil op de informatiemarkt ook laten zien dat er van alles gebeurt op cultureel gebied, zoals het Kunstenfestival dat vorig jaar veel bezoekers trok. © Kunstenfestival Aardenburg

Infomarkt over nieuwbouwplannen in Aardenburg

AARDENBURG - In Aardenburg komt ruimte voor nieuwbouw en dat betekent nieuwe bewoners, hoopt de stadsraad. Die laat Aardenburgers in spe graag zien wat het stadje in huis heeft, met een infomarkt die dinsdag wordt gehouden.

Er zitten in Aardenburg  flink wat bouwplannen in de pijplijn. Aannemer Van der Poel uit Terneuzen gaat in de Haven achttien woningen bouwen. In het voormalige bankgebouw aan de Kaai moeten 24 appartementen komen. 

'Voor iedereen is wel iets in Aardenburg'

Ook basisschool Vorsterman van Oyen komt leeg te staan, wat mogelijkheden biedt. ,,Er valt van alles samen. Voor iedereen is er wel iets", zegt stadsraadvoorzitter Dinique Bakkers. Als Woongoed daarnaast twaalf huizen aan de Peurssensstraat  gaat slopen, worden dat vrije bouwkavels. Ook is er een plan in ontwikkeling voor het pand van de oude breifabriek aan de Eedeweg, weet Bakkers.  De stadsraad wil op de infomarkt aanstippen dat ook de ligging van Aardenburg gunstig is en dat er veel aandacht is voor cultuur.

Verschillende partijen, zoals Van der Poel, zijn van 19.00 tot 21.00 uur in het dorpshuis om uitleg te geven. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement