Staalbedrijf ArcelorMittal in Gent werkt ook mee aan haalbaarheidsstudie afvangen, hergebruiken en ondergronds opslaan van het broeikasgas CO2.
Volledig scherm
PREMIUM
Staalbedrijf ArcelorMittal in Gent werkt ook mee aan haalbaarheidsstudie afvangen, hergebruiken en ondergronds opslaan van het broeikasgas CO2. © Harmen Van Der Werf

Industrie bundelt krachten om CO2 op te slaan: ‘We moeten deze stap zetten om toekomst te verzekeren’

TERNEUZEN - Industrie in het havengebied van North Sea Port heeft de krachten gebundeld om de uitstoot van het broeikasgas CO2 aanzienlijk te beperken. Dow Terneuzen, Yara Sluiskil, PZEM, Zeeland Refinery in Vlissingen-Oost én staalbedrijf ArcelorMittal in Gent beginnen met North Sea Port, Gasunie en de Belgische evenknie Fluxys een onderzoek naar het afvangen, hergebruiken en ondergronds opslaan van C02.

  1. Hoe topchef Sergio Herman zijn culinaire imperium verder uitbouwt met de opening van Le Pristine
    PREMIUM

    Hoe topchef Sergio Herman zijn culinaire imperium verder uitbouwt met de opening van Le Pristine

    ANTWERPEN - The sky is the limit. Zo lijkt het wel. Na de sluiting van Oud Sluis, zeven jaar terug, bouwt topchef Sergio Herman (50) zijn culinaire imperium verder uit. Met dinsdag de opening van Le Pristine in Antwerpen. Inmiddels het achtste restaurant waar Herman als creatief brein zijn naam aan verbindt. Een nieuwe culinaire hotspot in het hartje van de havenstad, doordrenkt met Zeeuws DNA en een vleugje Italiaanse flair.