Volledig scherm
© Thinkstock

Inbreker springt uit raam in Terneuzen en breekt 4 ribben

TERNEUZEN - De politie heeft vrijdagmiddag in de Vondelstraat in Terneuzen een 43-jarige man uit die stad aangehouden, die verdacht wordt van een woninginbraak in de Van Swindenstraat. De man had tijdens zijn vlucht 4 gebroken ribben en een klaplong opgelopen.

Bij de meldkamer van de politie kwam rond 12.45 uur een melding binnen dat een verdachte man bij een woning in de Van Swindenstraat was weggerend. Er werd een signalement van de man onder diverse agenten verspreid. Ook werd onmiddellijk aan de deelnemers van Burgernet een melding gedaan met het verzoek om naar de man uit te kijken.

Sieraden
Vijf minuten later was het al raak. Een agent zag in de Vondelstraat een man die voldeed aan het signalement. De man werd aangehoudenen voor verder onderzoek naar het politiebureau in Terneuzen gebracht. Daarbij werden bij de man onder meer sieraden, een laptop en een vals identiteitsbewijs aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij de woninginbraak.

Gewond
De verdachte klaagde over pijn op de borst, toen hij op het politiebureau van Terneuzen was. Hij bleek tijdens zijn vluchtpoging uit een raam op de eerste verdieping naar beneden te zijn gesprongen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Daar bleek dat de inbreker vier ribben had gebroken en een klaplong had. Hij is in het ziekenhuis opgenomen; het verhoor zal later worden afgenomen.