Volledig scherm
© Thinkstock

Inbreker in de kraag gevat in Terneuzen, tweede man voortvluchtig

TERNEUZEN - Na een tip van een buurtbewoner heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag in Terneuzen een man aangehouden die wordt verdacht van inbraak. Een tweede verdachte wist te ontkomen.

De buurtbewoner meldde rond 3.30 uur dat hij op de zolderverdieping van een woning in de Rozenstraat licht van - vermoedelijk - een zaklamp zag schijnen. De melder wist dat de bewoners van het huis op vakantie waren. Diverse politie-eenheden snelden naar de Rozenstraat. Toen zij de woning naderden, zagen ze twee mannen uit de achtertuin wegrennen. Na een korte achtervolging werd een van hen, een 23-jarige man, aangehouden.

De andere man wist te ontkomen, vermoedelijk op een scooter. De man die was aangehouden, bleek in het bezit te zijn van inbrekerswerktuigen en goederen die uit de woning afkomstig waren.

De politie vraagt mensen die informatie hebben over de tweede verdachte, of die woensdagnacht een scooter met hoge snelheid en zonder verlichting in de buurt van de Rozenstraat hebben zien rijden, contact op te nemen. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006.