Deelnemers aan een inburgeringscursus.
Volledig scherm
Deelnemers aan een inburgeringscursus. © Mats van Soolingen

‘Immigranten die al langer in Terneuzen wonen moeten ook een inburgeringscursus krijgen’

TERNEUZEN - Niet alleen nieuwkomers in Terneuzen, zoals erkende vluchtelingen, moet een inburgeringscursus worden aangeboden, maar ook mensen van buitenlandse afkomst die hier al langer wonen. CDA-fractievoorzitter Jos van Ginneken pleitte daarvoor deze week in de raadscommissie samenleving.

 1. Wandelen in het pikkedonker door de Axelse polders, zoals de Polen het ook deden. ‘Deze verschrikkingen mag je nooit vergeten’
  PREMIUM

  Wandelen in het pikkedon­ker door de Axelse polders, zoals de Polen het ook deden. ‘Deze verschrik­kin­gen mag je nooit vergeten’

  AXEL – ,, Het is maar goed dat we zaklampen mee hebben, we zien haast niets in de polders. Hoe moet dat dan in september 1944 wel niet geweest zijn. Behalve donker was het in die periode ‘s nachts ook nog flink mistig.” Ruim honderd deelnemers beleven zaterdagnacht tijdens een wandeltocht van ruim twintig kilometer hoe het er 77 jaar geleden aan toe ging tijdens de bevrijding van Axel door Poolse soldaten.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.