Volledig scherm
Sia Braakman in haar atelier aan de Waterpoortstraat 2a in Philippine. © Camile Schelstraete

Iedereen mag mee komen schilderen in atelier Sia Braakman in Philippine

PHILIPPPINE - Iedereen die zin heeft, mag komend weekend een stukje meeschilderen aan een schilderij bij kunstenares Sia Braakman in Philippine.

Sia stelt haar atelier aan de Waterpoorstraat 2a hiervoor open, zowel zaterdag als zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De happening vindt niet zomaar plaats. Zaterdag en zondag is het landelijk atelierweekend.

Iedere bezoeker mag laten zien hoe creatief hij of zij is. Ook kinderen kunnen meedoen. Ze mogen met hun ouders schilderen. Sia maakt het gezamenlijke werk later zelf af. Het schilderij wordt verloot. Alle deelnemers aan het atelierweekend maken kans. De verloting is gepland op zaterdag 7 december om 15.00 uur.

Al ruim vijfentwintig jaar is Sia actief als kunstenares. Ze volgde haar opleiding, zoals veel Zeeuws-Vlamingen, in België, aan de Academie voor Schone Kunsten in Eeklo. Haar werk is breed, van abstracte schilderijen, tekeningen, keramische objecten, sculpturen tot porselein, waarbij ze een voorkeur heeft voor één kleur, blauw. Die kleur geeft haar kunstwerken een heel eigen karakter, vindt ze.