Volledig scherm
De kaai van Sluis. © Peter Nicolai

'Idee voor brug over Kaai in Sluis is absurd'

SLUIS - Veel inwoners en ondernemers in Sluis zien helemaal niks in een bruggetje over de Kaai. Het plan is absurd en geldverkwistend. Dat maakte Sluisenaar Wim Eggermont de gemeenteraad afgelopen week per brief én mondeling duidelijk.

Eggermont, bekend als voormalig politie-agent en hobbyhistoricus, sprak in tijdens een commissievergadering van de raad. Hij gaf aan verbijsterd te zijn over het plan van de gemeenteraad en de Middenstands Vereniging Sluis om beide kanten van de Kaai in Sluis via een brug te verbinden. "Het gaat om het historische silhouet van de oude haven, een stukje cultureel erfgoed. Hou dat zoals het is en ga het niet verpesten met een brug." Volgens Eggermont zijn veel inwoners en ondernemers het met hem eens.

De gemeenteraad reserveerde inmiddels 150.000 euro voor de bouw van de brug. "Hou die centen in je zak, of steek ze in het opknappen van het Sint Janskerkhof", adviseerde Eggermont de raadsleden. De Sluisenaar riep op tot het houden van een enquete onder de inwoners van Sluis.