Volledig scherm
De in 2015 aangelegde zeedijk bij Perkpolder. © Camile Schelstraete

HulstPlus: Geen discussie over brief Perkpolder is ‘te gek voor woorden’

PERKPOLDER - De gepeperde brief van advocaat Rogier Hörchner over Plan Perkpolder, houdt de gemoederen bezig in politiek Hulst. Oppositiepartij HulstPlus vindt het ongehoord dat de gemeenteraad er niet over kan discussiëren, omdat de brief op de lijst met geheime stukken is gezet.

Hörchner uit in de brief ernstige twijfels over de veiligheid van de zeedijk die in 2015 bij Perkpolder is aangelegd. De advocaat publiceerde de brief op zijn website, omdat de gemeente hem niet openbaar maakte. Het bevreemdt HulstPlus dat niet inhoudelijk over de brief gediscussieerd kan worden. ,,Wij vinden dit echt te gek voor woorden, want de brief is nadrukkelijk ook gericht aan de gemeenteraad”, aldus fractielid Eugene Verstraeten. ,,Wij willen er hoe dan ook in de volgende commissie Ruimte over praten.”

Volgens een woordvoerster van de gemeente Hulst is de brief op het besloten raadsinformatiesysteem geplaatst, omdat de brief aantijgingen aan het adres van instanties als de gemeente en ontwikkelaar Hulst aan Zee bevat. ,,De voorzitter van de raad wil daar prudent mee omgaan.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement