Remco van Daele (derde van rechts) uit Vogelwaarde heeft het met zijn vrienden behoorlijk naar zijn zin op het Oktoberfest in 't Spoor011.
Volledig scherm
PREMIUM
Remco van Daele (derde van rechts) uit Vogelwaarde heeft het met zijn vrienden behoorlijk naar zijn zin op het Oktoberfest in 't Spoor011. © Anne Hana

Hulsters hijsen in Beierse bierstube

HULST - Waar is dat feestje? Wie zaterdagavond in Hulst het lint aan fietsers volgde, kwam er vanzelf achter. Schlagers, sfeer en schuimend bier trokken uitgedoste feestgangers naar het Oktoberfest.

  1. Boer Gino neutraliseert met terra schalen de aardstraling in zijn boomgaard: ‘Het is geen luchtfietserij’
    PREMIUM
    de boer op | video

    Boer Gino neutrali­seert met terra schalen de aardstra­ling in zijn boomgaard: ‘Het is geen luchtfiet­se­rij’

    HULST - Ze begonnen voorzichtig biologisch met anderhalve hectare appels. Dat was in 2006. Voor Gino van Acker (1973) was het vooral een financieel verhaal. Als fruitteler had je een paar mogelijkheden: vergroten, verdwijnen of intensiveren. Gino koos voor de laatste optie. Het biologisch gaan telen viel mooi samen met het samenwonen met vriendin Nicole VandenKerckhove (1973). Zij begon een zorgboerderij op het bedrijf aan de Meistraat bij Hulst. De cliënten konden een handje helpen in de moestuin en de boomgaard.