Volledig scherm
Life & Garden aan de Absdaalseweg waarnaast winkels moet komen. © Google Maps

Hulst weigert Reggestede vergunning voor winkels aan Absdaalseweg

HULST - Hulst verleent Reggestede geen bouwvergunning voor retail aan de Absdaalseweg.

De ontwikkelaar noemt de gemeente onbetrouwbaar en stapt naar de rechter Burgemeester en wethouders nemen het advies van de onafhankelijke Commissie Bezwaarschriften van de gemeente Hulst maar wat graag over; Reggestede Projecten BV heeft volgens de commissie zoveel wijzigingen in het originele bouwplan aan de Absdaalseweg aangebracht, dat een nieuwe vergunningsaanvraag nodig is.

Daarmee wordt Reggestede opnieuw een hak gezet, want een nieuwe aanvraag maakt sowieso geen kans. Hulst paste in allerijl de regels aan nadat Reggestede gebruik maakte van een maas in het bestemmingsplan, waardoor naast Life and Garden ook retail mag komen, een ontwikkeling die Hulst en ondernemersvereniging Hulst Vestingstad met alle geweld willen tegengaan.

Jan Westerik van Reggestede Projecten laat het er niet bij zitten. "Hulst grijpt alle strohalmen aan en speelt voor eigen rechter. Positieve adviezen die we eerder kregen, gelden opeens niet meer, overleg met de Welstand wordt ons ontzegd. We worden op alle fronten tegengewerkt. Van een betrouwbare overheid mag je meer verwachten, wij vinden dit een ongeoorloofde handelswijze. Deze kwestie is uniek voor Nederland. Waar een kleine gemeente groot in kan zijn..."

Westerik kondigt aan dat Reggestede het collegebesluit zal aanvechten bij de rechter, desnoods tot de Raad van State aan toe. "De rechter zal de handelswijze van Hulst heus wel doorzien."

Reggestede dreigde enkele maanden geleden met een schadeclaim van 8,2 miljoen euro indien Hulst het vergunningentraject zou blijven frustreren. De planschadeclaim wordt voorlopig geparkeerd maar is niet van de baan.