Volledig scherm
Wethouder Frank van Driessche. © Camile Schelstraete

'Hulst voor Elkaar heeft status aparte'

HULST - "Het lijkt wel alsof Hulst voor Elkaar een status aparte heeft."

Misschien omdat het onder één dak met het gemeentehuis zit." Het waren duidelijke woorden van fractievoorzitter René van Domburg van Progressief Hulst, vorige week tijdens een gemeenteraadsvergadering. Hij wil dat de welzijnsorganisatie duidelijk maakt waar het de subsidiegelden voor gebruikt.

De fractie van Progressief Hulst en onafhankelijk raadslid Jos van Eck vragen al langer tevergeefs bij wethouder Frank van Driessche om een activiteitenlijstje van de organisatie. Daarom lijkt Hulst voor Elkaar voor Van Domburg een 'status aparte' te hebben. "Ze krijgen de meeste subsidie. En wij kunnen een jaar lang kijken wat ze ermee doen. Wij willen duidelijk hebben welke opdracht we aan Hulst voor Elkaar geven en welk bedrag daarmee is gemoeid. Welk gedeelte van onze subsidie gaat uiteindelijk naar de samenleving?"

Van Driessche was niet echt onder de indruk van de stevige taal van Van Domburg. "Dan moet élke club exact vertellen wat er met de subsidie gebeurt." Hij zegde Progressief Hulst wel toe een activiteitenlijstje te sturen.