Volledig scherm
Hulst 20171107 Wapen stenen onder bordes van het stadhuis © Camile Schelstraete

Hulst stemt bang voor de toekomst in met begroting

HULST - Ietwat zorgelijk over de toekomst is de gemeenteraad van Hulst akkoord gegaan met de begroting. Oplopende kosten voor de jeugdzorg drukken op de begroting.

Wethouder Adri Totté kon de ongerustheid bij de verschillende fracties over de toekomstige ontwikkelingen en de zachtheid van de cijfers niet wegnemen. ,,Natuurlijk ben ik zorgelijk over de jeugdzorg’’, zei Totté. ,,Zo kunnen we niet langer doorgaan. Ik heb mijn licht opgestoken bij het Rijk maar ik ben niet erg hoopvol dat die ons kan helpen.’’

Stroppenpot

Quote

U zwaait met een papiertje dat niemand gezien heeft

Clen de Kraker, Fractievoorzitter VVD Hulst

Een beroep doen op de stroppenpot voor gemeenten zoals werd voorgesteld zit er volgens de wethouder niet in. Die is alleen bestemd voor gemeenten met tekorten in 2016 en 2017 en dat geldt niet voor ons.

Rest Hulst niets anders dan de belastingen licht te verhogen. Op de Fracties van HulstPlus, SP en Groot Hontenisse na stemden alle fracties in met de begroting.

Jos van Eck, fractievoorzitter van HulstPlus had een aantal aanpassingen aan de begroting, met als doel de pijn voor de burgers wat te verzachten. In een wat wonderlijke procedure bleef de inhoud van zijn amendement onduidelijk voor de meeste raadsleden.

Beu

VVD-fractievoorzitter Clen de Kraker raakte de onduidelijkheid beu en schoot uit zijn slof. ,,Meneer Van Eck, ik dacht dat u met een tegenbegroting kwam maar u komt met niets. Geen doorberekening of iets. U zwaait met een papiertje dat niemand gezien heeft.’’

Zelfs burgemeester Jan Frans Mulder wist even niet wat hij met het geval moest. ,,Ik weet niet of ik nu wel een amendement heb dat ik in stemming kan brengen.’’ Uiteindelijk werden de aanpassingen aan de begroting in stemming gebracht geen van de amendementen haalde het.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement