Volledig scherm
Hulst houdt een aardig bedrag in de geldkist. © ANP

Hulst sluit 2017 af met overschot van ruim een miljoen euro

HULST - De gemeente Hulst sluit 2017 af met een financieel overschot van ruim 1,1 miljoen euro. Het overschot is onder meer door incidentele meevallers tot stand gekomen.

Voordelen op de berekening van de wethouderspensioenen, op diverse grondexploitaties, de omgevingsvergunningen, vanuit het financieel management en op de bedrijfsvoering maken dat Hulst ruim een miljoen euro overhoudt. 

Investeringen

Het bedrag wordt toegevoegd aan de algemene reserve van de gemeente. Een deel hiervan kan worden ingezet om een aantal projecten in 2018 te betalen, zoals de aanleg van een kunstgrasveld bij voetbalvereniging Hontenisse, World Press Photo in Hulst, het vervangen van gymnastiektoestellen en een taxatierapport voor de haven van Walsoorden. Wat overblijft, zo'n 250.000 euro, dient voor de versterking van het weerstandsvermogen van de gemeente. Over de investeringen moet nog wel worden beslist. 

In 2017 reserveerde Hulst al bedragen voor de uitvoering van bepaalde projecten, zoals voor aanpassingen aan de Hontenissehal, voor de kleedlokalen van voetbalvereniging Steen en aanpassingen aan het dorpshuis in Graauw. Ook is een deel gereserveerd voor de bodemsanering aan de Gentsevaart in Kapellebrug.

Jeugdzorg

In 2017 werden rijksgelden ontvangen voor het gemeentelijk onderwijsachterstandenbeleid. Dat geld werd nog niet volledig gebruikt. Het restant wordt in 2018 ingezet. Wel kampt Hulst over 2017 met een tekort op de jeugdzorg van ruim een miljoen euro. Dat komt door bezuinigingen van het Rijk. De tekorten vult Hulst aan uit de reserve sociaal domein. De totale reserves van Hulst bedragen nu ruim zestien miljoen euro.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement