Volledig scherm
Theo Matteeuws koppelt zijn elektrische auto aan de laadpaal op het Stationsplein. © Camile Schelstraete

Hulst maakt werk van extra oplaadpalen voor elektrische auto's

HULST - Bewoners van de gemeente Hulst met een elektrische auto kunnen die binnenkort op meerdere locaties opladen. Nu zijn er twee openbare laadpalen, daar komen er vijf bij.

Op de Grote Markt in Hulst is de nieuwe laadpaal al geplaatst. Eind deze maand is die waarschijnlijk operationeel. Ook op het Nassaubolwerk, Oranjebolwerk, Van Ceulenplein en aan de Kreekzoom komen openbare oplaadpunten. Eind dit jaar moeten ze allemaal werken. Aan een laadpaal kunnen twee auto's tegelijkertijd worden opgeladen. De eerste twee zijn in 2012 geplaatst, aan De Statie in Hulst en het Hof te Zandeplein in Kloosterzande. Ook Albert Heijn heeft er een. De nieuwe worden geplaatst door Aers Energy en Allego. 

Ook particulieren kunnen een aanvraag voor een laadpaal aan de openbare weg indienen bij de twee firma's, als ze daar tenminste geen plek voor hebben op het eigen terrein en er binnen een straal van 250 meter nog geen is. In de binnenstad van Hulst kunnen alleen nieuwe palen bij komen op de Grote Markt, het Oranjebolwerk, Galgebolwerk, Paardenmarkt en 's-Gravenhofplein. 

Volledig scherm
De nieuwe laadpaal op de Grote Markt is al geplaatst, maar nog niet in gebruik. © Kelly Stevens
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement