Volledig scherm
© Thinkstock

Hulst heeft een eigen Sinterklaasjournaal

HULST - Een stel zwarte Pieten, Sinterklaas, een vrolijk liedje, leuk script en enkele herkenbare locaties in Hulst.

Het zijn de ingrediënten voor een eigen, wekelijks verschijnend Sinterklaasjournaal in Hulst. De komende vrijdagen worden de vijf afleveringen uitgezonden op Omroep Hulst. Een ludiek protest tegen het landelijke Sinterklaasjournaal dat maar blijft draaien en talmen rondom de huidskleur van Piet. "In Hulst blijft Piet zwart. Punt uit." Initiatiefnemer Alex Eggermont van het Sinterklaasjournaal - tevens scriptschrijver - is uitgesproken. "Het is een kindersprookje. Waar hebben we het in godsnaam over?" Hij staat in die mening niet alleen, heeft hij gemerkt.

Bij de opnames van het journaal in het laatste weekend van september kreeg de crew 'louter positieve, spontane en enthousiaste' reacties van mensen die de bruin geschminkte filmploeg aan het werk zagen.

Het Sinterklaasjournaal in Hulst draait allemaal om het misverstand over ronde hoeken en over de zoektocht van de Pieten naar speciale pepernoten. Kijkers kunnen stemmen over de route van de intocht. In de eerste uitzending was al een klein stukje te horen van het liedje van dj Patrick Roelands uit Hulst. Volgens Eggermont heeft dit liedje de potentie om landelijk een hit te worden.

Hoewel stichting Sinterklaas in Hulst al maanden bezig is met voorbereiden, breekt voor Alex Eggermont op 13 november, daags na de landelijke intocht, de drukste periode aan. Drie weken lang kruipt hij in de rol van Goedheiligman. Dat doet hij al 23 jaar.

De ontknoping van de verhaallijnen heeft plaats tijdens het Marsepein Dance Festijn op 20 november in Den Dullaert in Hulst. Op 6 december komen Sint en zijn Pieten voor de laatste keer in actie wanneer Sint wordt uitgezwaaid en burgemeester Mulder de speciale pepernoten krijgt aangeboden.

Meer info: Facebook/SinterklaasteHulst