Volledig scherm
© Thinkstock

Hulpsinterklaas of -piet? Denk ook aan de accessoires

TERNEUZEN - Sinterklaas arriveert dit weekend in Nederland en dat betekent ook dat de lokale hulpsinterklazen en -pieten in Zeeuws-Vlaanderen flink aan de bak moeten. Dat merken winkels ook. Bij Het Feestbeest vliegen de pakken de winkels uit.

Kinderen blijven er even met grote ogen staan en fietsers kijken glimlachend opzij. Je kunt niet om de vrolijke etalage van Het Feestbeest aan de Axelsestraat in Terneuzen heen. Paspoppen uitgedost als Sinterklaas en Piet staan opgesteld tussen feestelijk ingepakte cadeautjes, vlaggen en slingers. In de winkel zelf is er een apart rek vrijgemaakt voor alles wat met Sinterklaas te maken heeft. Juten cadeauzakken, mijters, baarden in verschillende lengtes en kleurschakeringen en natuurlijk de pakken. Verkoopster Lizet laat een klassieke en behoorlijk zware tabbert met goudkleurige borduursels zien en voor de Pieten zijn er pakken in zowat alle kleuren.

De pakken worden zowel verkocht als verhuurd, en dat gaat hard. Momenteel worden er via de webshop feestbeest.nl en winkels in Sas van Gent en Terneuzen enkele honderden outfits per week verkocht, volgens Danielle de Blok van Het Feestbeest. Maar met een pak alleen ben je er nog niet om een geloofwaardige goedheiligman of Piet neer te zetten: “Het plaatje moet compleet zijn, met alle accessoires erbij.” Die variëren van baret, handschoenen en pietenkraag tot de zegelring en het grote boek van Sinterklaas. Trends op sinterklaasgebied, zijn er ook. “De schmink voor Piet is er bijvoorbeeld in alle regenboogkleuren, maar we hebben ook de traditionele schmink.” Het Feestbeest geeft hulpsinterklazen- en pieten op de website tips om hun rol met verve te kunnen spelen.  "Sinterklaas is een man die van oudsher status heeft. Dat moet hij ook wel uitstralen natuurlijk." Bovenal gaat het natuurlijk om een vrolijk feest, vindt Danielle. "En als Amerigo maar wit is."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement