Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners van Cadzand trokken herhaaldelijk aan de bel over de verhuurperikelen in het dorp. © Peter Nicolai

Huizen in Sluis mogen voortaan worden verhuurd, maar niet altijd. Dit zijn de regels.

SLUIS -  De gemeente Sluis heeft voorlopige regels gemaakt voor de verhuur van huizen aan toeristen in de kustdorpen. Het uitgangspunt is dat verhuur in veel gevallen wordt toegestaan, maar wel onder voorwaarden. Vier vragen daarover.

Wat is er aan de hand in die kustdorpen?

Er staan huizen voor vaste bewoners, huizen die verhuurd worden (vaak door verhuurbureaus) en huizen die als tweede woning worden gebruikt.  Steeds meer eigenaren van tweede woningen verhuren hun huis via websites als Booking.com. Dat mag niet, maar het gebeurt op steeds grotere schaal.  Sommige huizen worden zelfs met dat doel gekocht. Dorpsraden en inwoners luiden daarover al sinds eind 2018 de noodklok: ze ervaren overlast van vakantievierders. Van feesten tot diep in de nacht tot gebrek aan parkeerplaatsen.

  1. Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdochter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdoch­ter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    BRUGGE - Een veroordeelde pedofiel heeft in de Brugse rechtbank opnieuw 3 jaar cel gekregen voor de herhaaldelijke aanranding van zijn 12-jarige stiefdochter in een zwembad in Terneuzen. Danny B. (48) kreeg in 2013 al eens 4,5 jaar cel voor gelijksoortige feiten, maar ging opnieuw over de schreef tijdens z’n penitentiair verlof. ,,We gingen in Nederland zwemmen, omdat ik in België niet in de buurt van zwembaden of scholen mocht komen”, zei hij tijdens z’n verhoor.