Volledig scherm
Woongoed gaat slopen in de Zuidstraat in Aardenburg. Dat leverde eerder protest van bewoners op. © Camile Schelstraete

Huisvestingsplannen in Aardenburg worden samen bekeken

AARDENBURG - Alle ideeën en plannen voor bouw en sloop in Aardenburg worden samengevoegd en in samenhang bekeken. Dat levert mogelijk slimme combinaties op. Dat zegt wethouder Jack Werkman van de gemeente Sluis.

In Aardenburg spelen op het gebied van huisvesting van zowel mensen als scholen en clubs veel zaken tegelijkertijd. Zo gaat basisschool Vorsterman van Oyen komende zomer dicht en heeft de andere basisschool, Op Dreef, een opknapbeurt nodig. Dat geldt ook voor de gymzaal. 

Verder gaat Woongoed Zeeuws-Vlaanderen huurhuizen in Aardenburg slopen, maar zou de stadsraad juist graag zien dat er meer starters- en levensloopbestendige woningen beschikbaar komen. Overigens is in de Haven ook daadwerkelijk woningbouw gepland.

Nieuw Elan

Daarnaast heeft Nieuw Elan, de overkoepelende organisatie die de clubs op het sportpark vertegenwoordigt, ook ideeën over centralisatie van de huisvesting op dat sportpark. “We gaan met de stadsraad en andere betrokkenen alles op een rijtje zetten en kijken of we daar ons voordeel mee kunnen doen”, zegt Werkman. Overigens blijft het dorpshuis, waarvan de locatie eerder ook ter discussie stond, gewoon op z’n plek. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement