Artistieke impressie van Hotel Hulst na de nieuwbouw. Hier gezien vanaf 'het Scharnier'.
Volledig scherm
Artistieke impressie van Hotel Hulst na de nieuwbouw. Hier gezien vanaf 'het Scharnier'. © Architecten Alliantie

Hotel Hulst mag uitbreiden

HULST - Hotel Hulst kan stappen gaan zetten. Het hotel aan de Absdaalseweg mag uitbreiden van 16 naar 81 kamers. Dat heeft een ruime meerderheid van de Hulster gemeenteraad vanavond besloten.

De nieuwbouw krijgt vijf tot en met zeven bouwlagen. Op het hoogste punt wordt het hotel 24 meter hoog.  Daar moest eigenlijk afgelopen december al over besloten worden, maar toen trok hoteleigenaar Jochem Beaart het plan terug. Hij was bang dat de politiek het plan zou afschieten vanwege twijfels die er leefden over de hoogte van de nieuwbouw.  De hoogte mag namelijk niet volgens het huidige bestemmingsplan, maar het college vindt dat het in dit geval moet kunnen: het gebouw is een markant ontwerp en moet een blikvanger worden. 

Dat vond een raadsmeerderheid ook: vanavond stond de uitbreiding opnieuw op de agenda en rolde er vrij moeiteloos doorheen. Er waren veertien stemmen voor en zes stemmen tegen. De fractie van CDA, de SP en Toon Maas van Algemeen Belang Groot Hulst stemden tegen het voorstel, vanwege bedenkingen over de hoogte van het hotel.