Hotel De Schelde gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor een compleet nieuw hotel: Residentie De Schelde.
Volledig scherm
Hotel De Schelde gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor een compleet nieuw hotel: Residentie De Schelde. © Google Streetview

Hotel De Schelde in Cadzand-Bad ruim twee jaar dicht voor nieuwbouw

CADZAND-BAD - Hotel De Schelde in Cadzand-Bad is bezig met de laatste weken van het bestaan. Het gaat op 17 november dicht en keert over dik twee jaar compleet vernieuwd terug als ‘Residentie De Schelde’.

De vijf hotels in Cadzand-Bad vernieuwen allemaal, maar de opwaardering van De Schelde is het meest rigoureus. Het pand op de hoek van Boulevard de Wielingen en de Scheldestraat, bij de jachthaven gaat compleet tegen de vlakte, vertelde eigenaar Tony Verbeke deze week tijdens een informatiebijeenkomst.

Het nieuwe hotel kent straks 49 kamers en vijftien luxe hotelsuites. Blikvanger wordt een woontoren met achttien appartementen. Die horen niet bij het hotel, al kunnen de bewoners wel gebruik maken van de hotelservices. Het restaurant keert terug, de bowling niet. Er komt wel een zwembad met wellnessvoorziening. Parkeerplekken worden in een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd.

De verkoop van de appartementen begint nog dit jaar, vertelde Verbeke. De sloop vindt begin volgend jaar plaats. De opening van de nieuwe Residentie De Schelde is gepland voor begin 2020. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement