Volledig scherm
© Thinkstock

Horecaondernemers in Axel juichen extra politie-inzet toe

AXEL - De Axelse horeca-ondernemers Arjan van Zandwijk (café Milord) en Elroy de Ruijter (café 't Amstelhoekje) juichen de politie-inzet van afgelopen weekend toe.

Zij stellen dat zij verantwoordelijk zijn voor wat er in hun zaken gebeurt. De politie moet er desnoods zijn om op straat op te treden. Daaraan heeft het volgens hen ontbroken in Axel, dat zich steeds meer aan het ontpoppen is als het uitgaanscentrum van de Kanaalzone. Dit is vooral te danken aan de omvorming van 't Amstelhoekje en ook café De Pieper van 'klassieke cafés' tot mini-disco's.

De Ruijter en Van Zandwijk zouden graag zien dat elk weekend voldoende politie aanwezig is in Axel. Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen kan dat niet toezeggen. De politie moet prioriteiten stellen.

Afgelopen weekend zijn verschillende bekeuringen uitgedeeld, onder meer voor wildplassen, en zijn drie arrestaties verricht, vanwege belediging van agenten en het niet meewerken met de politie.

Tegengeluiden zijn er ook, dat de politie er wel heel stevig in is gegaan, te stevig gezien de aard van de overtredingen.