Muziekvereniging Veronica uit Zuidzande houdt zaterdag 14 september Muziek op 't Plein.
Volledig scherm
Muziekvereniging Veronica uit Zuidzande houdt zaterdag 14 september Muziek op 't Plein. © Koninklijke muziekvereniging Veronica

Hoofdrol voor harmonie, fanfare en brass bij Muziek op 't Plein in Zuidzande

ZUIDZANDE -  Koninklijke muziekvereniging Veronica uit Zuidzande wil zich laten zien in het dorp, samenwerken met andere muziekclubs en harmonie, fanfare en brassband promoten. Het resultaat is Muziek op 't Plein.  

Veronica opent zaterdag om 14.30 uur de derde editie van het gratis evenement, dat inmiddels is uitgegroeid tot een klein festival. Ook harmonie Concordia uit Waarschoot en het Vlasdagorkest uit Schouwen-Duiveland treden op.  De verenigingen hebben een link met Zuidzande. Het Vlasdagorkest is een gelegenheidsorkest onder leiding van Jaap Everwijn. Hij is de zoon van de voormalige burgemeester Everwijn van Zuidzande (1946-1962). Bij Concordia speelt een muzikant van Veronica mee. 

Muziekvereniging OKK uit Schoondijke heeft leerlingen van West-Zeeuws-Vlaamse verenigingen samengebracht. Als gelegenheidsorkest zorgen de jonge muzikanten voor een intermezzo. Ook treden The Jazzcats van muziekschool Sint Laureins en brassband Sixpack uit Zuidzande op. Muziek op 't Plein wordt gehouden op het dorpsplein en duurt tot circa 20.00 uur. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement