Uit de hand van Barry Kitson komen werken met Batman en andere superhelden op het stripfestival in Knokke.
Volledig scherm
PREMIUM
Uit de hand van Barry Kitson komen werken met Batman en andere superhelden op het stripfestival in Knokke. © Anne Hana

Honderd euro voor een zeldzaam album? Heel normaal, op het Stripfestival Knokke-Heist

KNOKKE-HEIST - Aanschuiven in de rij voor een tekening van Suske en Wiske of Spiderman. Stripliefhebbers hebben het er zondag voor over op het Stripfestival Knokke-Heist. ,,Ik heb twee- of drieduizend stripalbums.”

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. De Cammaerts boeren al acht generaties: ‘Onze planten zijn topsporters’
  PREMIUM
  VIDEO | DE BOER OP

  De Cammaerts boeren al acht generaties: ‘Onze planten zijn topspor­ters’

  Boeren zijn het gesprek van de dag. Ze stoten (te veel) stikstof uit, spuiten (te veel) bestrijdingsmiddelen, zorgen voor (te veel) slik op de weg, bezetten met (te grote) tractoren het Haagse Malieveld. Maar wíe zijn die boeren nu eigenlijk? In deze serie zoeken we hen op. Vandaag aflevering 2: Rudi en Jorien Cammaert met hun dochter Dominique op De Kienstee tussen Schoondijke en Sasput.