Singer-songwriter Eddy Modde schreef zelf ook een nummer over straathonden.
Volledig scherm
Singer-songwriter Eddy Modde schreef zelf ook een nummer over straathonden. © Nicolai Peter

Honden niet welkom op concert over honden in Hoofdplaat

HOOFDPLAAT - Honden mogen zaterdag 29 februari niet mee naar poppodium De Deuzonschole in Hoofdplaat. Het benefietconcert To the dogs over en voor (straat)honden is enkel voor de baasjes en voor iedereen die gewoon zin heeft in een mooie muziekavond.

Het concert staat in het teken van liedjes over honden. Bands en muzikanten Across the Hedge uit Aardenburg, Daithi Rua en Freddy Vereecke uit Gent, Eddie Lives, Gabien Lambert, Ries de Vuyst en Strings & Duct Tape brengen eigen nummers en covers als My Dog and me van John Hiatt, Bugler van the Byrds en Man of the hour van Norah Jones.

De Zweedse auteur Johan Wallman presenteert zijn boek For Renzo, the true story about a stray dog. De opbrengst uit de verkoop van het boek is bestemd voor de hondenopvangcentra in Oost-Europa.

Organisator, singer-songwriter Eddy Modde zocht eind december muzikanten voor een ‘hondenconcert‘. Hij werd tijdens een van zijn reizen getroffen door het werk van een opvangcentrum in Bulgarije voor straathonden. Per toeval kwam hij daarna in contact met Wallman dat de aanleiding vormde voor zijn eigen nummer For Renzo and all stray dogs én voor het plan voor een benefietconcert. Dat begint om 19.30 uur. Entree bedraagt 10 euro.