Volledig scherm
Overvol dorpshuis in Hoek bij presentatie toekomstplannen. © Harmen Van Der Werf

Hoek verdeeld over toekomstplannen, maar eensgezind over noodzaak opknapbeurt dorp

HOEK - De meningen in Hoek zijn verdeeld over waar de nieuwe basisschool moet komen, winkels een ruimere plek moeten krijgen, en of het sportcomplex van HSV Hoek moet worden verplaatst. Toch heerst er eensgezindheid: Hoek heeft dringend een opknapbeurt nodig.

Dit bleek woensdagavond in een propvol dorpshuis, waar drie toekomstplannen voor Hoek werden gepresenteerd. Zeker tweehonderd bewoners waren ervoor uitgelopen. De kritiek was het grootst op een idee om de HSV Hoek-velden naar de omgeving van de molen bij het dorpscentrum te verplaatsen. Omwonenden vrezen (verkeers)overlast en anderen verstoring van de rust op de naastgelegen begraafplaats. Het woord ‘kapitaalvernietiging’ viel ook. In 2016 is nog een kunstgrasveld op het huidige sportcomplex van HSV Hoek aangelegd.

Volledig scherm
Disussie na afloop presentatie toekomstplannen voor Hoek waarvan de kaarten aan de wand zijn opgehangen. © Harmen Van Der Werf

Voor een nieuwe basisschool zijn drie locaties in beeld, het huidige dorpshuis dat er eveneens een plekje in zou moeten krijgen, de bestaande school Op Weg aan de Langestraat en het verzorgingshuis Vremdieke bij de kreek (met ook bijdetijdse seniorenwoningen). Veel bezoekers gaven aan voor nieuwbouw aan de Langestraat te zijn. Voor de nu krappe supermarkt en andere winkels zijn twee locaties geprikt, vlakbij het dorpshuis of aan de zuidelijke entree van Hoek. De laatste plek, verder uit het centrum, scoorde het laagst.

Alle bezoekers konden op papier hun oordeel geven. De financiële haalbaarheid van de plannen wordt de komende tijd uitgewerkt. De Terneuzense wethouder Frank van Hulle deed alvast een belangrijke toezegging. ,,We hebben dit als gemeente met de dorpsraad in gang gezet om ook echt in Hoek aan de slag te gaan.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement