Volledig scherm
De oude veerstoep van Walsoorden op een zomerse dag. © Camile Schelstraete

Hoe kunnen de Hulster ‘Scheldedorpen’ aantrekkelijker worden?

EMMADORP - Een fietspad langs de Westerscheldekust, het ontwikkelen van zwem- en recreatieplaatsen, ommetjes, het verbinden van de land- en zeezijde. Bewoners van de Hulster Scheldedorpen krijgen komende maand te horen hoe hun woonplaats (toeristisch) aantrekkelijker wordt gemaakt.

Het waren dan ook de inwoners van Emmadorp, Ossenisse, Paal en Walsoorden zelf die sinds vorig jaar in werksessies ideeën aandroegen voor de versterking van de Hulster kust. De vier dorpen zijn aangemerkt als toeristische ankerplaatsen. 

Schetsen

De bewonersideeën varieerden van eenvoudig te realiseren ideeën tot grote projecten. Een aantal kwam meerdere malen terug, zoals het kustfietspad, het verbeteren van de verkeersveiligheid, het aanpakken van parkeerproblemen en het herinrichten van de dorpsentrees. 

Samen met het Grensparkteam en de landschapsarchitecten Ro & Ad is gewerkt aan concrete schetsen om de Scheldekust te versterken. De bewoners krijgen de ontwerpen als eerste te zien. De eerste bijeenkomst is woensdagavond 8 mei vanaf 19.00 uur in café 't Verdronken Land in Emmadorp.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement