Volledig scherm
Het Verdronken Land van Saeftinghe © PZC

Hoe doen die beesten dat toch, overleven in Saeftinghe?

EMMADORP - Overleven in de zoute wereld van het Verdronken Land van Saeftinghe is niet eenvoudig. Daar moet je een specialist voor zijn. Tijdens 'Erfgoeddag in het Landschap', op 29 september, kun je leren hoe de planten en dieren dat doen.

Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Het Zeeuwse Landschap en Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) slaan tijdens het jaarlijkse evenement, dat elke keer op een andere locatie plaatsvindt, de handen ineen. In speciale 'familie-colleges' vertellen experts over de verdronken dorpen en kastelen, de ruige dwergvleermuis, de schapen en 'zoemers' op het schor. De meeste colleges zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Na de uitleg gaan (groot)ouders en kinderen zelf aan de slag, bijvoorbeeld met archeologische vondsten.

Bezoekers kunnen tussen 13.00 en 16.30 uur in en bij het bezoekerscentrum verder onder meer naar het vogelringstation, deelnemen aan excursies en fruit laten determineren. Ook is er de Wannes en Keetje doe-route. Aanmelden via www.erfgoeddagzeeland.nl

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement