Volledig scherm
© Thinkstock

Hindernissen in beeld dankzij app

HULST - Mensen met een lichamelijke beperking kunnen voortaan in de gemeente Hulst heel eenvoudig op de mobiele telefoon zien waar ze wel en waar ze niet makkelijk binnenkunnen. Wethouder Frank van Driessche lanceerde vrijdag de Ongehinderd app in Hulst.

De stad is daarmee de eerste Zeeuwse gemeenten waar mensen met een lichamelijke beperking inzicht hebben in de toegankelijkheid van openbare gebouwen maar ook horeca, attracties en parkeervoorzieningen. Mensen met een beperking kunnen met deze app toegankelijke locaties vinden, maar ook ervaringen delen met elkaar.

Vrijdag werd tijdens een startbijeenkomst het startsein voor het project gegeven. Wethouder Frank van Driessche beoordeelde - samen met de Gerard de Nooij van de Ongehinderd app en leden van de Stichting Drempelvrij Hulst - de toegankelijkheid van het stadhuis.

Het keuringsteam van Ongehinderd gaat de komende weken aan de slag om de gebouwen van de gemeente Hulst in kaart brengen. De informatie wordt vervolgens getoond in de gratis app en op de website www.ongehinderd.nl .

De gratis Ongehinderd app is te downloaden via de App-store en Google Play Store.