Volledig scherm
PREMIUM
Lisanne Hilhorst op de tribune van Het Vliegende Hollander toernooi: ,,Vanaf het eerste moment voelde ik me hier op mijn plek. Ik heb zulke leuke mensen ontmoet.” © Camile Schelstraete

‘Hier hebben ze iets unieks opgebouwd’: op de bank bij het Vliegende Hollander toernooi

ZOMER I Op de bankAls er ergens veel op bankjes gezeten wordt, dan is het wel in een tennispark. Tijdens het Vliegende Hollander toernooi dat afgelopen week in Terneuzen plaatsvond, wisten duizenden mensen hun weg naar de verschillende zitplaatsen te vinden.

Al sinds jaar en dag is het Vliegende Hollander toernooi een begrip in de regio. In Zeeland is het met afstand het grootste tennistoernooi, en ook van ver daarbuiten weten spelers jaarlijks de weg naar Terneuzen te vinden. Er zijn dan ook honderd kampeerplaatsen voorzien waar de gasten hun tent kunnen opzetten. Een plekje bemachtigen wordt jaar in jaar uit een lastiger opgave. Lisanne Hilhorst (25) uit Enschede is al voor het negende jaar op rij naar sportpark de Vliegende Vaart afgereisd. We treffen haar op de plek, waar ze al vele uurtjes zittend heeft doorgebracht: ,,Op de kleine tribune bij de voorste banen. Vaak zitten we hier alle teamgenoten massaal aan te moedigen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement