Volledig scherm
Een geest zou van rechts naar links lopen, volgens de spokenjagers. In de cirkel zou een schim te zien zijn. © Haunting Ghost Nederland

'Het spookt in leegstaand verpleeghuis Terneuzen'

VIDEOTERNEUZEN - Het spookt in het leegstaande verpleeghuis Ter Schorre in Terneuzen. Tot die conclusie komen de 'spokenjagers' van Haunting Ghost Nederland en Terneuzen die het pand aan de Churchillaan bezochten en filmden.

Het zelfverklaarde 'paranormale onderzoeksteam' publiceerde zondag een video van hun jacht op geesten in het verpleeghuis dat al enkele jaren leegstaat. Tijdens hun bezoek gebeuren er volgens het team rare dingen en zien ze meermaals geesten, schimmen en horen ze onverklaarbare stemmen.  

In een hal van het pand is het direct raak. Groepsleider Jill ziet een mannelijke schim voor haar staan. "Hier stond dus net iemand, niet zo'n heel groot iemand." Een mannelijke teamlid valt haar bij: "Ik voel hier een koude wind." Met de nachtmodus op hun camera filmen ze naar eigen zeggen een schim achter een raam (op 4:42 minuten in video).

Tekst gaat verder onder video en foto's 

Ook als ze dieper het pand inlopen, horen ze plots mannelijke stemmen in de verte, gevolgd door een vrouwelijke schreeuw (7:35 min.). "Kom eens dichterbij, want jullie klinken zo ver weg", zegt Jill terwijl ze de geluiden opneemt met een speciaal meetinstrument. 

Ze ziet meerdere schimmen, onder andere van kinderen, en probeert ermee in gesprek te gaan. "Is er iemand die met mij wilt communiceren hier? Is hier een oudere man aanwezig? Wat is je naam? We doen je geen kwaad. We willen alleen maar bewijzen dat er meer is tussen hemel en aarde. Zou je ons dat kunnen bevestigen?" 

Volledig scherm
Een schim zou achter het raam hebben bewogen © Haunting Ghost Nederland

Directe bevestiging krijgt ze niet. Wel hoort het team in één van de ruimten een mannelijke stem die zegt dat ze uit de kamer moeten gaan (14.40 min). 

Volledig scherm
Het team tijdens hun tocht door Ter Schorre © Haunting Ghost Nederland

Op de derde verdieping wordt spookjager Jill ineens overvallen door een depressief, eenzaam en angstig gevoel. Volgens een oud-medewerker zou op die verdieping de psychiatrische afdeling zijn geweest. Het gevoel wordt haar te veel en team besluit de jacht te staken. "Het was echt heel heftig hier qua gevoel", zegt een teamlid buiten in de camera (17.44 min.). Enkele teamleden zouden misselijk zijn geworden. "Joyce werd ook niet lekker." 

Dan waait de deur waardoor ze naar buiten liepen met een klap dicht, meent één van de leden. "Dat kan never nooit, er zit helemaal geen wind", zegt een ander. "Het was pal achter Iris, die staat nu te huilen en te brullen."

Het team concludeert dan ook: 'We zijn hier niet welkom...'

Volledig scherm
Het al jaren verlaten verpleeghuis Ter Schorre met erachter het eind 2013 opgeleverde wooncomplex Máxima. © Peter Nicolai

Het oude verpleeghuis staat al jaren leeg. De bewoners verhuisden naar een nieuw pand aan de Bachlaan en naar wooncomplex Maxima in Terneuzen. Op de plek van het leegstaande pand zouden drie appartementencomplexen komen, maar daar kwamen tot nu toe te weinig kandidaat-kopers op af. 

Omwonenden klaagden vorig jaar dat jongeren voor overlast zorgden in het oude complex. Ze zouden ramen ingooien, feestjes houden en spullen vernielen. Nadat er 's nachts een brandje uitbrak, sloot eigenaar aannemingsbedrijf Van der Poel het gas af. Van der Poel wil het pand slopen, maar wanneer is onduidelijk.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement