Projectleider Mariëlle van Dijk en wethouder Peter Ploegaert op een van de strandopgangen die aangepakt gaan worden. De opgang wordt breder en beter toegankelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Projectleider Mariëlle van Dijk en wethouder Peter Ploegaert op een van de strandopgangen die aangepakt gaan worden. De opgang wordt breder en beter toegankelijk. © Anne Hana

Het nieuwe Nieuwvliet krijgt vorm: Sint Bavodijk wordt veiliger, en de Baanstpolder leuker

NIEUWVLIET - Het wordt steeds duidelijker hoe Nieuwvliet er in de toekomst uit zal komen te zien. Zo krijgt de Baanstpolder krijgt  een speelheuvel en een voetgangersbrug naar de Zeeweg. Dat blijkt uit nieuwe details die bekend zijn gemaakt over het Masterplan Nieuwvliet. Ook de drukke Sint Bavodijk gaat op de schop.

 1. Wie helpt boer Marijn van 750.000 kilo uien af: ‘De prijzen zijn schandalig laag’
  PREMIUM
  video

  Wie helpt boer Marijn van 750.000 kilo uien af: ‘De prijzen zijn schandalig laag’

  SINT KRUIS - Wie voordelig uien wil inslaan, kan ze zaterdag rapen in Sint Kruis. Omdat de marktprijzen voor plantuien bedroevend laag zijn, verkoopt teler Marijn Uitdewilligen ze liever voor een schijntje aan consumenten. Direct vanaf het land. ,,Ze mogen weg voor 25 cent per kilo. Dat is een kwart van de supermarktprijs. Zo heeft de raper een voordeeltje en verdien ik er ook nog iets aan.”
 2. Zeiler ziet onderweg naar Breskens een zwemster in nood en slaat alarm: ‘Het was 10 mijl van de kust!’
  PREMIUM

  Zeiler ziet onderweg naar Breskens een zwemster in nood en slaat alarm: ‘Het was 10 mijl van de kust!’

  ‘Is het een zeehond die met zijn staart flappert?’ vroeg zeiler Jean Luc Ralet zich vanmorgen af toen hij kilometers voor de Wassenaarse kust vanaf zijn boot ineens iets in het water zag drijven. Een zwemmer zo ver van het vaste land is nauwelijks voor te stellen, maar toch bleek dat het geval te zijn. De Belg kon zijn ogen niet geloven. ,,Wie doet dat nou, het was 10 mijl van de kust!”