Volledig scherm
© Thinkstock

Het licht gaat uit in Zeeuws-Vlaanderen

TERNEUZEN - Het licht gaat zaterdag uit op verschillende plekken in Zeeuws-Vlaanderen. Tijdens de landelijke Nacht van de Nacht vragen de Natuur- en Milieufederaties aandacht voor de gevolgen van lichtvervuiling en energieverbruik.

Daar wordt op verschillende plaatsen origineel op ingespeeld. Zo zorgt het Bezoekersmanagement Hulst in opdracht van de gemeente voor een avondwandeling met een gids. Donkere plekken van Hulst worden bezocht en jongerentoneel Showtime zorgt voor spookachtig toneel.

In Terneuzen speelt de horeca van oud-Terneuzen in op het evenement. Zo is er vanaf 20.00 uur muziek van Eddy & The Cruisers en bij de Vliegende Hollander wordt bij kaarslicht een luguber verhaal verteld. Vanuit oud-Terneuzen vertrekt op verschillende tijden ook een treintje naar het Portaal van Vlaanderen voor een duistere vaartocht.

Bij de Axelse watertoren kun je vanaf 19.00 uur sterren kijken en wandelen. Er worden ook appels gestoofd en verhalen verteld. In de Braakman zorgt Staatsbosbeheer voor sterrenkijken en een wandeling.

n Informatie over aanmelden en eventuele kosten per activiteit staan op nachtvandenacht.nl.